ЦИА убила Македонског председника (2004) јер је хтео да изнесе неугодну истину о америчком ратном профитерству на КиМ!?


Трајковски убијен јер је пријетио западним дипломатама?

четвртак, 23 фебруар 2012 16:22 Глас Српске

Македонски предсједник Борис Трајковски је убијен, јер је високим западним дипломатама пријетио да ће објавити комромитујуће информације о њиховој умијешаности у корупцију у вријеме конфликта на Косову и избјегличке кризе 1999. године, тврди македонски интерент портал „МКД“.

Игнат Панчевски, заступник породица страдалих у авиону са македонским предсједником, потврдио је да је Трајковски посједовао документа која би могла да наруше ауторитет неких западних дипломата који су 1999. године боравили у Македонији у вријеме прилива избјеглица са Косова.

„Трајковски је био директно укључен у све догађаје 1999. године будући да је био замјеник министра иностраних послова. Он је посједовао доказе о корупцији, али не знам тачно шта је конкретно тражио од тих свјетских државника“, рекао је Панчевски.

Он тврди да посједује доказе да рушење предсједничког авиона 26. фебруара 2004. године у БиХ није била несрећа, већ атентат.

Влада Македоније уврстила је у процедуру извјештај о погибији македонског предсједника Бориса Трајковског и његових осам сарадника и чланова посаде.

„Извјештај ће бити достављен Тужилаштву које ће даље одлучити да ли и које ће мјере предузети“, рекао је портпарол македонске Владе Мартин Мартиновски.

Авион македонске Владе пао је 26. фебруара 2004. године у атару села Ротимље код Мостара. У авиону су били предсједник Македоније Борис Трајковски, савјетници из његовог кабинета Димка Илкова – Бошковић, Ристо Блажевски и Анита Лозановска, Миле Крстевски, запослен у македонском МИП-у, Борис Велинов и Аце Велиновски задужени за обезбјеђење, као и пилоти Марко Марковски и Бранко Ивановски.

Комисија за испитивање узрока несреће македонског авиона, коју је формирао Савјет министара БиХ, закључила је да је узрок пада авиона била „процедурална грешка пилотске екипе у фази слијетања на мостарски аеродром, која је довела до тога да авион удари у брдо“.

Тужилаштво БиХ за авионску несрећу код Мостара никога није оптужило, јер је истрага показала да нема елемената за покретање кривичног поступка.

Advertisements

12 мишљења на “ЦИА убила Македонског председника (2004) јер је хтео да изнесе неугодну истину о америчком ратном профитерству на КиМ!?”

  1. Još nisu ni bili mrtvi kad je avion pao. Tome svedoće telefonski poziv jednog od poginulih nakon pada aviona. Mesto je hitno bilo izolovano od Francuskih „Mirovnika“ iz Legije Stranaca, koji su morali da ručno završe posao nakon čega su tela i spaljena.

    1. Ти очигледно не си информиран. Сегашниот Претседател Ѓорѓи Иванов е човек кој досега најмногу кажувал и зборувал во одбрана на Македонија и Македонците. Најди ти видеа за ти да се увериш, да не зборуваш на празно. Поздрав

  2. И ово је доказ да ова држава најмање је ДЕМОКРАТСКА већ организовани светсдски УБИЦА за своје и туђе ПОТРЕБЕ , где су пре свега колатерална штета поштени људи и народи по свету !!!!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s