Мирјана Бобић Мојсиловић: Велики брат је нешто најморбидније што је људски ум могао да смисли! (видео)


Мирјана Бобић Мојсиловић: Велики брат је нешто најморбидније што је људски ум могао да смисли! (видео)

Идеја да се направи врхунска телевизијска забава, по мишљењу Мирјане Бобић Мојсиловић, глобална забава од политичког пројекта који се зове „Велики брат вас посматра“ је нешто најморбидније што је људски ум могао да смисли.

28.03.2013. извор youtube видео, за ФБР уредник Биљана Диковић

Mirjana Bobic Mojsilovic

Под идејом Великог брата, хипер или супер друштвене контроле која је постојала у тоталитарним режимима, пре свега у комунизму, под тим режимима су милиони људи страдали управо као заморчићи овог пројекта супер контроле ума, живота, свега.

„Направити од тога идеју врхунске забаве и учинити да људи поверују да је то феноменално, не само да се то гледа него и да се учествује, да се буде под присмотром 24 сата је по мени нешто најморбидније. То су отворена врата пројекта који се зове – поклањамо нашу личну слободу, нашу људску слободу, предајемо нашу људскост, бацамо је пред ноге онога ко има новац! И цела идеја савремене телевизије се на жалост свела на то!“ каже Мирјана.

Мишљења је да ће последице, не само психолошке по појединце, већ по читава друштва (да не говоримо о политичким последицама), пројекта Великог брата и ријалити шоу програма бити застрашујуће, и тек ћемо их видети…

Од идеје да те Велики брат посматра и да је то некако модерно, да је то само шала, да ми то само гледамо и тако на неки начин учествујемо, до идеје да заиста неки велики брат за кога мислимо да је имагинаран пројекат (не, то је стварни политички пројекат), до идеје да нам јаве (што може да се догоди за две, три године) да се светло у Србији гаси у десет увече (22 часа) је само један корак…

„И мислим да је једина борба против тога милион индивидуалних личних напора, нема великог покрета то је данас немогуће, борба за знање… Значи, само ако знамо, ако разумемо шта нам раде моћи ћемо да направимо неку врсту личне одбране и личне тврђаве од пошасти која се зове, и иначе савремена телевизија – у којој нам јављају све супротне поруке од онога на чему почива западна цивилизација. То су, да кажемо хришћанске вредности, наравно те поруке урушавају поруке исламске вредности и вредности свих монотеистичких религија“, објаснила је Мирјана.

ВЕЛИКИ БРАТ НАМ ГОВОРИ да је тело на првом месту, значи материја, ово је апсолутно сатанистички пројекат: имаш НОВАЦ, КУЋУ, ТЕЛО, СЕКС, и СВЕ ОСТАЛО ЈЕ НЕБИТНО.

А људско биће не може да опстане без ДУХОВНОСТИ и без ЕМОЦИЈА.

Нажалост, телевизија нам нуди сасвим супротан концепт МТВ-ја. Мирјана Бобић Мојсиловић је још пре десет година говорила да МТВ промовише порнографију, да су 99% спотова порно спотови, где је на пример: један певач у кади пуној пене са дванаест голих девојака. Значи, РУШИ СЕ СВЕ што постоји као хришћанска вредност, ПОРОДИЦА, ЉУБАВ, ЕМОЦИЈА, одговорност итд… ПОРУКА ЈЕ ДА ЈЕ СВЕ ОПРОШТЕНО АКО ДОНОСИ НОВАЦ!?!

Зато имамо ситуацију да је нека порно звезда исто вреднована као звезда званичног Холивуда, значи можете бити шта год хоћете на свету ако то доноси новац нема ниједне моралне дилеме… И то је нешто најморбидније, и то ће уништити генерације које долазе…

Мирјана Бобић Мојисиловић у емисији „Таблоид“ између осталог говорила је о пројекту „Велики брат“, шта он представља у смислу шоу бизниса и стварном начину живота. Дотакла се и теме о штедљивим сијалицама за које важи мишљење и шире се вести да су отровне и да изазивају канцер.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s